7 maj, 2018

Trampa dressin

JÅÅJ i samarbete med Daltrail hälsar dig/er välkomna att trampa cykeldressin! Packa picknickkorgen och ta med badkläderna för ett lagomt äventyr!

Det tar ungefär en timma att färdas de tio kilometerna i vardera riktningen så beräkna minst tre timmar inklusive raster för er utflykt.

Sträckan är en del av Svanskogsbanan som i sin tur är en del av det som ursprungligen var Åmål-Årjängs Järnväg.

Äventyret börjar vid Finntorp och banan går där på en bank i sjön Kalven. Efter en lång raksträcka bär det uppför mot hållplatsen i Bårnäs. Norr om Kroppans hållplats passeras länsgränsen mellan Västra Götalands och Värmlands län. Här kommer banan in på Dalboredden och en väldigt vacker sträckning längs sjön Ömmeln.

Någon kilometer norr om länsgränsen finns ”stridsvagnshindret”, en anordning med vars hjälp man kunde spärra spåret för trupper och militärfordon. Efter Ömmelns station går det uppför mot banans högsta punkt, 140 meter över havet, som finns mitt inne i den 263 meter långa Bollsbytunneln. Sträckan man får cykla slutar dock precis innan tunnelmynningen.

Tyvärr är tunneln avstängd och måste åtgärdas innan någon form av persontrafik får köras genom den. Det är alltså förbjudet att cykla eller gå genom tunneln.

Öppettider

Under sommaren (2 juli – 19 augusti) har vi öppet 10.00-12.00 för start av aktiviteter. Vill ni starta andra tider under sommaren eller under resten av året måste ni förboka.

Det går bra att chansa på att vi har lediga dressiner och/eller kanoter under våra öppettider men vi rekommenderar er att alltid förboka eftersom vi ofta blir fullbokade.

Kontakt

Du når oss via dressin@jaaj.nu eller 070 – 623 05 68 alternativt 0532 – 43 115.

Priser

Dressin

Halvdag 300 kr per dressin. Du/ni ska vara tillbaka senast 14.00 eller starta efter 14.00.

Heldag 350 kr per dressin. Du/ni ska vara tillbaka senast 21.00.

Dressin/kanotpaket

Det får plats lika många i en kanot som på en dressin, så varför inte trampa dressin i ena riktningen och paddla kanot i den andra? Räkna med minst fem timmar inklusive raster. Vill ni göra en flerdagstur förlänger ni paddelturen i kanotparadiset i västra Värmland och norra Dalsland.

Dagstur 650 kr för en dressin och en kanot samt nödvändiga transporter. Du/ni ska vara tillbaka senast 21.00.

Flerdagstur 200 kr per extra dag för en tvåsitskanot, 250 kr extra per dag för en tresitskanot.

Kanot

Du/ni kan givetvis hyra kanoter och campingutustning utan dressin också.

Dagstur 200 kr för en tvåsitskanot, 250 kr för tresitskanot.

Veckotur 1000 kr för en tvåsitskanot, 1250 kr för en tresitskanot.

Tips/Att tänka på

• Alla som cyklar dressin ska innan det att resan påbörjas läsa igenom trafikregler och skriva under ett avtal om dressinuthyrningen.

• Kläder efter väder, tänk på att du/ni är ute i naturen

• Ta gärna med dig/er cykelhjälm

• Respektera trafikregler och privat mark

• Ta gärna med dig en fikakorg!