Fordonsskrotning

Den 18 april var det äntligen dags för personal och maskiner från Hallquist återvinning i Kil att ta sig an de fordon vi tidigare skrotbeslutat.

En lämplig plats var i utfartsbacken och efter att de flesta av de skrotbeslutade fordonen växlats dit plockade vi av det sista som skulle sparas. Här ser vi Göran Sohlberg bära glasskivor medan Minus Sohlberg håller koll på fotografen.

Första objektet blev TJV 620789 (före detta SJ C3d 2120, tillverkad av ASJL 1913). Vagnen skänktes till JÅÅJ 1994 och stod då i Arvika, men innan den hann hämtas förstördes korgen i en brand i december samma år. I april 1995 transporterades resterna till Åmål Ö och i slutet av maj samma år revs resterna av korgen. Underredet lastades senare med en E2-panna men byttes nu i vår mot en Om-vagn i mycket bättre skick.

.. och här tuggar saxen resterna av Qce 945 0187 till småbitar. Korgen är skrotad sedan länge men underredet blev ståendes utan användningsområde så nu var det dags att omvandla även de sista resterna till pengar.

Skrotningen fortsätter i morgon och då kommer även en lista på allt som skrotats.

 

/David Sohlberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.