Inställt tåghem under Åmåls bluesfestival

Vi måste tyvärr meddela att årets Tåghem under Åmåls bluesfestival är inställt.

Bakgrund
Transportstyrelsen, som är den myndighet som tidigare år beviljat oss tillfälligt tillstånd att köra ner våra vagnar till festivalområdet, har meddelat att tillfälliga tillstånd inte förekommer längre.

Utan eget tillstånd får vi inte flytta våra vagnar alls. Eget tillstånd är inget man skaffar med kort varsel – vi har tillsatt en grupp som arbetat på det sedan hösten 2017 och beräknar vara klara att lämna in en första ansökan vintern 2018-2019.

När vi i våras började planera tåghemmet fanns inga antydningar på att en ansökan om ett tillfälligt tillstånd inte skulle beviljas, så vi planerade och bokade vagnarna i tron att få köra ner vagnarna som tidigare år.

Vi har sedan vi fick beskedet jobbat dag och natt med att hitta en rimlig lösning i Åmål, men fyra vagnar är inte lätta att parkera någonstans och särskilt inte nu när ombyggnation av bangården i Åmål pågår.

Därför måste vi med sorg i hjärtat för första gången i Tåghemmets historia ställa in.

Vad vi kan erbjuda
Det vi kan erbjuda är ett liknande boende i Svanskog, 17 km från Åmål. Där har vi en sovvagn av samma klass och standard som vagnarna vi brukar ha i Åmål. Vi har även några andra vagnar som kan bäddas om till sovkupéer. Vi kommer också försöka röja ur fler vagnar om vi hinner innan torsdag när de första gästerna anländer.

Som kompensation kommer vi sätta in minibussar som kommer trafikera Åmål-Svanskog och omvänt regelbundet så att möjligheten att ta sig till bluesfesten ändå kommer vara stor. Vi kommer att ha vår vanliga reception på festivalområdet för frågor och upphämtning av buss och så vidare. Receptionen kommer vara bemannad 10.00-23.00, därefter nås vi på telefon

Vi har ordnat så man kan få duscha vid skolans gymnastiksal några hundra meter bort och vi kommer också som plåster på såren dela ut ett presentkort till Restaurang kupén, värt 100 kronor per person till de som bokar boende i Svanskog.

Frukost kommer serveras på vår järnvägsstation och sängkläder ingår sen tidigare.

Toaletter finns det också tillgång till.

Vi kan ordna tält för de som kan tänka sig att tälta och vi kommer fortsätta att jaga gäststugor och liknande runtom i Svanskog med närhet till stationen,

Det vi däremot inte har är lika många sovplatser som i Åmål så det kommer vara anmälan i turordning. Vi har 13 sovkupeer med 3 bäddar i varje,  6 kupéer med 2 sovplatser och vi ska försöka skaka fram någon eller några vagnar till.

Vi förstår och beklagar det inträffade men vi kunde inte förutse detta när planeringen drogs igång. 

 

Avbokning
Vill ni avboka ert boende var vänlig hör av er till undertecknad snarast och skicka ert kontonummer så vi kan påbörja en återbetalning av det ni betalat in. Har ni swishat behöver ni bara invänta en återbetalning.

Vill ni boka så gäller tidigare bokningsbekräftelser. Presentkort och liknande delas ut vid ankomst

Meddela om ni vill sova i tält. Vi lägger ut madrasser och sängkläder. Vill man ha sovsäck går det lika bra men får tas med av de som vill.

Oavsett vill vi ha ett så snabbt besked som möjligt. I Åmål finns inga boendeplatser lediga tyvärr.

 

Och vi vill meddela att till nästa år är vi tillbaka på festivalområdet. Då har vi de tillstånd som krävs för en transport av vagnar!

 

Vänliga hälsningar

Bitte Hultenberg

070-623 05 68 / taghemmet@jaaj.nu

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.