Bidrag från RAÄ!

Museichef Conny Lidén frågade i början av året om hur vi skulle kunna få medel för att reparera lokstallstaket i Åmål. Svein Østgård och undertecknad vidtalades och fick nödvändig information om problemet. Skadan undersöktes av Svein, som kalkylerade en möjlig kostnad.

Svein och undertecknad resonerade kring problemet och om tänkbar logistik och vilka externa hjälpmedel, som skulle krävas. Efter att ha gjort en någorlunda hållbar ekonomisk kalkyl, fick undertecknad ansvar för att skicka en ansökan till Rikantikvarieämbetet, RAÄ, för att om möjligt få hjälp med en del av ekonomin i projektet.

Mycket glädjande för JÅÅJs del kom information genom ordförande Göran Sohlberg idag om att vi hade erhållit ansökt bidrag. Av sökta 85.000 fick vi hela summan! Nu återstår bara arbetet!

 

/Text Hans Kihlberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.