Banarbetsdagen 10 juni

Den 10 juni var det dags för en insats på banan. Målet var att dels rycka småplantor så långt vi hann under dagen, dels rensa ur grus och annat ur vägkorsningarna mellan Ömmeln och Finntorp. Vi samlades strax innan 10.00 i Svanskog och det var en ganska stor styrka varav en del nya ansikten som kring 10.10 gav sig ut på äventyr i växtligheten. På bilden ovan syns ena änden av bangården i Svanskog och det är som synes en hel del som behöver göras åt växter och ogräs. Att ta sig upp till och förbi Källtegen var en utmaning då det vissa bitar var som att köra i ett hav av lupiner.

 

Jag fick äran att kombinera banarbetsdagen med en repetitionskurs på motordressin och här ser vi en bild från när jag stannat till en kort bit bakom Tobias Bergström som körde röjsåg och Hans Kihlberg som ryckte småplantor i en av backarna från Ömmeln mot Kroppan. En del sträckor efter banan är helt rena från sly och plantor, medan andra är nästan igenväxta.

 

En bild tagen norrut från kilometer 19. Motordressinen MDR132 3673 med tillkopplad flaktralla i förgrunden och i bakgrunden ser nästan alla dagens banarbetare ut att ha upptäckt något väldigt intressant i spåret.

 

En vy söderut från kilometer 19 med sjön Ömmeln till höger.

 

Vi körde ända ner till Finntorp och efter en kort rast gav vi oss av norrut igen. Här ser vi Hans Kihlberg, Tobias Bergström, Ralph Nilsson, Göran Sohlberg, Stefan Nilsson (som verkar vara påväg genom träden och ner i sjön Nedre Kalven) och Kevin Larsson Rimo i färd att ta sig an ett par rejäla och täta granar strax innan kilometer 12.

 

Dagens sista objekt blev rensning av övergången vid Bårnäs. Göran Sohlberg skrapar loss grus och skräp, Minus Sohlberg sopar undan medan Hans Kihlberg gör en insats mot växtligheten.

Det är mycket som återstår att göra innan banan är färdigröjd. Är du intresserad att hjälpa till – håll utkik efter banarbetsdagar i kalendern här på webbplatsen!

 

/Text och foto David Sohlberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.